E leʻi faʻaalia le aoga o le Colloidal silver e tetee atu ai i siama fou mai Saina

FA'AALIGA: O oloa siliva colloidal e mafai ona fesoasoani e puipuia pe puipuia mai le coronavirus fou mai Saina.

ILOILOGA A AP: Sese.O le vaifofo siliva e leai se aoga faʻapitoa i le tino pe a faʻaaogaina, e tusa ai ma le au ofisa ma le National Center for Complementary and Integrative Health, o se feterale suʻesuʻega faasaienisi.

O MEA MONI: O le Colloidal silver e faia i ni vaega siliva o lo'o tautau i totonu o se vai.O le vaifofo vai e masani ona faʻatau sese e avea o se fofo faʻavavega e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fofo faʻamaʻi.

O tagata fa'asalalau fa'aagafesootai talu ai nei na feso'ota'i ai i oloa e fa'ailoa ai le virusi fou lea na alia'e mai Saina.Ae ua leva ona fai mai tagata atamamai o le fofo e leai se aoga poʻo ni faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina ma e oʻo mai ma aʻafiaga ogaoga.Ua faia e le FDA se gaioiga faasaga i kamupani o loʻo faʻalauiloaina oloa siliva colloidal ma faʻamatalaga taufaasese.

"E leai ni oloa faʻaopoopo, e pei o le colloidal silver poʻo vailaʻau vailaʻau, ua faʻamaonia lelei e puipuia pe togafitia ai lenei faʻamaʻi (COVID-19), ma colloidal siliva e mafai ona i ai ni aʻafiaga ogaoga," Dr. Helene Langevin, National Center for Complementary and Integrative Health director, fai mai i se faamatalaga.

Fai mai le NCCIH e iai le malosi o le colloidal silver e liua ai le pa'u i le lanumoana pe a fa'aputu le siliva i totonu o le tino.

I le 2002, na lipotia ai e le Associated Press e faapea o le paʻu o se sui o le Senate Libertarian i Montana na liua i le lanumoana-efuefu ina ua uma ona ave le tele o siliva colloidal.O le sui tauva, Stan Jones, na ia faia le fofo lava ia ma amata ona ave i le 1999 e sauni ai mo Y2K faʻalavelave, e tusa ai ma le lipoti.

I le Aso Lulu, na faatalanoaina ai e le faievagelia Jim Bakker se malo asiasi i lana faaaliga na faalauiloaina oloa fofo siliva, ma fai mai o le vailaau na tofotofoina i luga o le coronavirus muamua ma aveesea i latou i itula.Fai mai a ia e leʻi faʻataʻitaʻia i le coronavirus fou.A'o tautala le malo, na fa'asalalau fa'asalalauga i luga o le lau mo mea e pei o le "Cold & Flu Season Silver Sol" aoina mo le $125.E leʻi vave faʻafoʻi mai e Bakker se talosaga mo se faʻamatalaga.

O le coronavirus o se igoa lautele mo se aiga o siama e aofia ai le SARS, ma'i ogaoga manava manava.

E oʻo mai i le Aso Faraile, na lipotia e Saina i le 63,851 faʻamaonia mataupu o le siama i le atunuʻu tele o Saina, ma o le numera o tagata maliliu na oʻo i le 1,380.

O se vaega lea o taumafaiga faifaipea a le Associated Press e siaki mea moni faʻamatalaga sese o loʻo faʻasalalau lautele i luga o le initaneti, e aofia ai le galulue ma le Facebook e faʻailoa ma faʻaitiitia le faʻasalalauina o tala pepelo i luga o le tulaga.

O nisi fa'amatalaga i luga ole polokalame ole su'esu'eina o mea moni a le Facebook: https://www.facebook.com/help/1952307158131536


Taimi meli: Iul-08-2020